ALLAH İÇİN İNFAK EDELİM!

“Ve lâ yünfikûne nefakaten sağîraten ve lâ kebîraten ve lâ yakta'ûne vâdiyen illâ kütibe lehum li yeczîyehümüllahü ahsene mâ kânû ya’melûn”( Tevbe sures-121)

(Küçük, büyük infak ettikleri her nafaka ve (Allah yolunda) aştıkları her vadi, mutlaka Allah'ın yapmakta olduklarının daha güzeliyle onlara karşılığını vermesi için, (bunlar) onlar adına yazılmıştır.)

Allah’ın dininin hâkimiyeti adına büyük, küçük, az çok ne infak etmişseniz, Allah yolunda neyi gözden çıkarmışsanız, Allah yolunda, Allah’ın dininin tebliği yolunda, cihad yolunda bir adım atmış bile olsanız, Onun yolunda birazcık yorulmuş bile olsanız unutmayın ki bunlar sizin için yazılacaktır. Hiç bir şey boşa gitmeyecektir. Bu yolda döktüğünüz iki damla ter, iki damla gözyaşı bile boşa gitmeyecektir. Allah onların tamamını değerlendirmeye tâbi tutacaktır. Allah onları karşılıksız bırakacak değildir. Allah onların yaptıklarının karşılığını daha güzeliyle verecektir. 
(Nisa Suresi’nin 95. ve 96.)

ayet-i kerimelerinde mealen şöyle buyuruluyor: “Mü’minlerden (özür sahibi olanlar dışında) oturanlarla, Allah yolunda malları ve canlarıyla hizmet edenler bir olmaz. 
Allah, malları ve canlarıyla hizmet edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi Allah hepsine de güzellik vaat etmiştir; ama hizmet edenleri çok büyük bir ecirle oturanlardan üstün kılmıştır. O’nun tarafından dereceler, bağışlama ve rahmet vermiştir. Allah çok bağışlayıcı ve merhamet edicidir.”

Alıntı:  Abdulkadir Abbasoğlu  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİR KUDÜS ŞİİRİ

İftira İle İlgili Hadisler

ORUÇLA İLGİLİ AYET VE HADİSLER